Hoe jij jouw horecabedrijf verkoopt in vijf goede tips

Weet jij al hoe jij je horecabedrijf in de verkoop gaat zetten? Of twijfel je over de juiste aanpak? HAP Horecamakelaardij zet voor jou de beste tips op een rijtje. Vandaag vijf echt nuttige tips (dus geen open deuren) voor de verkoop van je restaurant!

Tip 1: weet wat je verkoopt;
Nee, deze tip gaat niet over of het onroerend goed in eigendom is of niet. Te voor de hand liggend. Het gaat over je positie in de markt. Als ondernemer ben je altijd in je bedrijf. Jij weet als geen ander hoe je bedrijf in elkaar zit. Maar kijkt een kandidaat koper ook op deze manier? In toenemende mate zien we dat kopers geïnteresseerd zijn in een locatie en de mogelijkheden ervan in plaats van het huidige bedrijf. Zo kan de waarde van de locatie of het huurcontract de huidige waarde van het bedrijf best eens overstijgen.
 
Tip 2: beginning with the end in mind;
Wat wil je uiteindelijk bereiken. Natuurlijk is het geld belangrijk, maar er kunnen redenen zijn dat snelheid belangrijk is. Bijvoorbeeld als je een nieuwe zaak wilt kopen. Als het doel duidelijk is wordt het pad makkelijker te bewandelen.
 
Tip 3: start op tijd;
We willen allemaal wel een hotel in het centrum van Amsterdam. Hoge omzetten, goede resultaten en bizarre verkoopprijzen. Maar mocht je nu niet in de positie zijn om hier een bedrijf te hebben (zoals 99,9% van alle horecaondernemers) dan kan het wel eens wat langer duren om je bedrijf snel en voor de goede prijs te verkopen.
 
Tip 4: afspraak is afspraak;
In de fase waarin je afspraken met de koper maakt is er meestal sprake van een goede sfeer, harmonie en samenwerking. Hoe vaak komen wij niet tegen dat dit, door omstandigheden, later verandert. Goede contracten zijn echt noodzaak. Niet omdat het kan, maar omdat het moet! Het voorkomt later veel onduidelijkheid.
 
Tip 5: deskundige begeleiding;
Oké, één open deur: bel HAP Horecamakelaardij op +31 (0)85 760 02 29. Voor vakkundige begeleiding, een uitgebreid netwerk en professioneel advies met de kracht van de menselijke maat. Of vul het onderstaande formulier in en wij bellen u terug!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring